به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل، مژگان رضازاده با بیان اینکه جمعیت با شتاب زیادی به سمت سالمندی است، گفت: سال ۱۴۱۰ ایران به عنوان یکی از کشورهای سالمند جهان خواهد شد، لذا لازم است با درایت، برنامهریزی و سیاستگذاریهای بزرگی بتوانیم دوره مناسبی را برای جامعه هدف سالمندی و کشور ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: با یک ابرچالش مواجه هستیم که اگر این موضوع به درستی مدیریت نشود، مسلما حوزههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را درگیر خواهد کرد. نگرانی متخصصان حوزه نیز در این زمینه این است که حساسسازی به موقع انجام شود و برنامهریزی با سرعت بیشتری صورت گیرد و شاهد برنامهریزی و قانونگذاریهای جدیتری در حوزه سالمندان باشیم.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان خطاب به رییس سازمان بهزیستی ابراز امیدواری کرد که باتوجه به درایت و برنامهریزی وی در حوزه سالمندی، استانها نیز در این زمینه جدیتر شوند. ما تمام تلاش خود را در ستاد میکنیم تا با وجود حداقلها و محدودیتها و باوجود دغدغههای زیاد، بتوانیم برنامهریزیهای خوبی انجام دهیم.
رضازاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه سالمندی در دو بخش درون سازمانی و برونسازمانی درگیر چالشهایی هستیم.
وی در زمینه مسائل برونسازمانی به موضوع قوانین، نظام حکمرانی و ساختار مدیریتی و همچنین نبود اطلاعات جامع و دقیق پرداخت و گفت: موضوع دیگر، مربوط به موضوع برنامه و بودجه است و در حال حاضر ردیف بودجه برای حوزه سالمندی نداریم. در این راستا درخواست همه استانها و بنده این است که کمک کنید که به صورت رسمی ردیف بودجههایی برای حوزه سالمندی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه زمینهسازی و بسترسازی سالمندی نیازمند هماهنگیهای فرابخشی زیادی است، گفت: متاسفانه برخلاف ستاد مناسبسازی که تقریبا جلسات آن هر سه ماه یکبار برگزار میشود، در حوزه سالمندی، استانداران هنوز حساسیت نسبت به برگزاری به موقع جلسات ندارند و اگر جلسهای برگزار شود در موضوعات هنوز دستور کار خاصی وجود ندارد.
رضازاده همچنین یادآور شد: موضوع دیگر مربوط به همپوشانی برخی از فعالیتهای دبیرخانه سالمندان با حوزه های دیگر است. با ورود به تقویت سالمندی نیاز خیلی زیادی به مراکز به ویژه مراکز روزانه داریم.
اصفهان عضو شبکه جهانی ایجاد شهر دوستدار سالمند است
همچنین ناصر چاووشی، مدیرکل اداره بهزیستی استان اصفهان در این نشست با بیان اینکه اصفهان به عنوان یکی از شهرهای عضو شبکه جهانی ایجاد شهر دوستدار سالمند فعالیت میکند و با محورهای احترام، مشارکت اجتماعی و مدنی، مسکن، حمل و نقل و تردد بر اساس ضوابط و قوانین ملی با جایگاه ویژهای برخوردار است، ابراز کرد: جایگاه، اعتبار و سرمایه فرد سالمند برای جامعه مورد تأکید است که آیندهای برای همه است، امکانات باید به صورتی ایجاد شود که فضا برای حضور سالمندان در جامعه فراهم شود.
وی تصریح کرد: در استان اصفهان، تعامل و همدلی خاصی در این حوزه دارد که با همکاری شهرداری محقق شده است، ایجاد مکانهای ویژه برای سالمندان و تأمین سلامت روان در شهرستانهای نجفآباد، کاشان و گلپایگان به عنوان شهرهای پرجمعیت استان اصفهان نیز مانند شهر اصفهان وجود دارد.
نظر شما